Soligt och fint, upp emot 14 grader varmt i solen och lä och rätt kallt i skuggan och i blåsten. Vanlig frukost på balkongen sen ner på stan. Vanliga svängen, allt är sig likt, Blåsigt nere vid vattnet, går shoppinggatorna, Linda köper en ”rulle” till keramiken. Sen lunch på ett bowl-ställe (där Margit och T varit tidigare) Sitter ute i solen, skönt och mycket gott.
Tar bussen ner till Catalans och går längst vattnet.
Går ner och in till den lilla ”bukten” Vallon de Auffes fint där, sitter och läser där en stund.
Sen vidare promenad bort mot Prado. Tar bussen upp till Rond pont du Prado. Går in och handlar på fina Auchan Gourmand, det är verkligen en fantastisk mataffär. Väldigt fin fisk disk där.
Bland annat fyra olika delar eller varianter av bläckfisk, väljer en urtagen (som varit fryst – vilket tydligen gör den mindre seg) 8-armad rackare (ca 1kg) och lite matbananer.
Tunnelbana hem. börjar koka bläckfisken som ska koka länge i vin (med korken i ???) Fika på balkongen.
Lagar middag, steker bananerna med lite salt, ”grillar” bläckfisken på grillpannan och gör en dressing till bläckfisken. Blir verkligen supergott!
Recepten:
- https://www.svt.se/recept/vitvinsbrasserad-blackfisk
- https://www.svt.se/recept/grillad-blackfisk
- Stekt matbanan
Sen spel – 7 Wonders Duel, på något konstigt sett vinner Linda igen…
TV sen, testar lite på Händelser vi vattnet men gillar det inte riktigt så vi byter till Sherwood som verkar bra.
Sherwood är bra tycker vi!
Komplicerat att laga bläckfisk tydligen. Måste delas upp i två recept, ha ha…
haha – ja det var lite skumt:)
Haha, skumt med korken i. Men kul att det blev gott! dock har bläckfisk nästan hamnat på min lista av djur man kanske inte borde äta… https://en.wikipedia.org/wiki/Cephalopod_intelligence
Ja eller som en kompis till mig säger: vi måste äta med bläckfisk så att de inte tar över världen…