Fredag 11 mars – jobb och finlunch och promenad

Grått och tråkigt väder idag 13-14 grader. Jobba på förmiddagen idag är det L som börjar kl 8. Jobbar på fram till lunch när vi går ner till stan och Brasserie l’OM Café nere vid Vieux Port.

Fint och trevligt där. Linda äter souris d’agneau och Thomas åt ”Aïoli garni” en traditionell Provence rätt, som ofta serveras på fredagar.

Ganska skum rätt egentligen en skål med aioli och runt den tillbehör – kokt potatis, fisk, räkor, musslor, sniglar, kokta grönsaker, kronärtskocka, bönor med mera. Rätten uppfanns av 1897 av Jean-Baptiste Reboul och man ser den ofta ätas här.

Vin och efterrätt till det så känns det fredagslyxigt.

Sen promenerade vi längst Vieux port upp till Panier, kollade lite affärer och gick till målargubben. fina grejor som alltid men köpte inget.

Hem och slöa och städar. Linda behöver jobba en vända till. Thomas springer på kvällen, sen te, sen tv och vin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *