Lite mat planering inför kvällen och sen ut och handla. Ostron på skaldjursstället, köpte dels Camargue ostron dels Vertes Claires som vi tyckte var godast på Ls födelsedag. Sen köpte vi en liten marulk i fiskdisken (fiskhandlaren hade slut på allt…). Mycket orsiner som såldes men vi köpte inga.
Promenad ner på stan, åt en macka i solen sen fika, promenerade längst kajen.
Började nyårsfirandet med lite bubbel på balkongen i solnedgången vid 1730.
Sen middag med ostron, marulksgryta med räkor och mycket dragon som blev supergod.
Och sen petite suisse med grädde och päron.
Nyår på balkongen, lite smällare och lite fyrverkerier men inte speciellt mycket.
Gott nytt år!
Gott nytt år! Camargue ostronen är de lite mer runda? Är marulken sjysst där? I Montendre kan man bara köpa ”svansen” på marulken 🙁 Huvuddelen skickas till Paris sägs det.
Ja, camargueostronen är runda och stora. En rejäl tugga! De var lite saltare än vertes claires.
Marulken såldes utan huvud här också. Jag tänkte att det var bra. Vill man ha huvudet?
Nej, inte själva huvudet men den främre delen av kroppen menade jag med ”huvuddelen” 😉
Ok, på vår såg det ut som om bara själva huvudet var borta. Den kändes lite ovanlig att filéa – bara att skära loss två fina filéer. Mycket lättare än de flesta andra fiskar.