Soligt och fint, kanske 25 grader mitt på dagen. Gick ner och tog båten till Frioul, inga köer den här tiden på året.
Gick till vår vanliga lilla vik, tomt på människor. Badade, snorklade och solade, fantastiskt klart vatten.
Linda såg en bläckfisk i vattnet, ganska nära stranden, superhäftigt att se hur den förflyttade sig med alla armar.
Här finns en liten film på bläckfisken: Youtube
Sen långlunch på La Douphin – fisk och vin och stora efterrätter.
Båt hem, den blev dock full så vi kom inte med, fick vänta på nästa 1 timme senare, gick och badade en sväng till.
Hem, L&E gick till skaldjurshandlaren borta vid Cinq Avenues och beställde en skaldjursplatå. Supertrevliga gubbar i affären, de var nyfikna och kollade vad vi skulle dricka till, champagne var ok:) Vi fick en superstor bricka med ca:
- 2 dussin ostron av olika sorter
- en stor bunt räkor
- massa musslor
- två sorters Palourdes, ca 2 dussin
- 1 dussin Bulots
- 2 humrar
Den var tung för Erland att bära tillbaka.
Vi gjorde chevre chaud till förrätt, hade skaldjursplateau till huvudrätt och gjorde choklad och citron-mousse till efterrätt. Champagne till. Fika med chokladpraliner som erland och margit köpt.
Skitgubbe på balkongen, sen TV.
Sjysst med skaldjursplatå! Käkar ni bulot:er? Hur varmt är det i vattnet?
Vilket klart vatten ni har. Hur varmt är det i vattnet? Och vilken skaldjursplatau, wow! Grattis på bröllopsdagen!
Vi övar på Buloter, Linda tyckte de var riktigt goda i går:)
Inte så varmt i vattnet, kanske 20-21 grader i går, men superklart vatten, man ser väldigt långt