Tisdag – fixandet fortsätter

En till fixardag. Handla grejor och joxa småsaker. Sardinutbudet här är fantastiskt för en sardinälskare. Så här ser det ut i vår butik:

Läser en bok med en beskrivning av staden av en amerikansk kvinna, MFK Fisher, Boken heter ”A considerable town” och är från 1978. I boken beskriver hon sina erfarenheter från staden som hon bott i mellan 1929 och 1976. Hon skriver bla att ”Marseillebor köper varje dag bröd, sardiner och blommor”.

Och så dags att ta tag i bankkonto. Gick till två banker Socitété Général och Crédit Agricole. Inte nån jätteframgång, på SG möttes vi av två unga killar som inte verkade ha varit med om att öppna nytt konto förut. Det slutade med att de skulle ringa senare. Vilket de inte gjorde. På CA fick vi bra hjälp och de tog våra uppgifter och knackade i sina system men till sist blev svaret – ni får ringa det här numret… Linda ringde senare och lämnade alla uppgifter en gång till i telefon – sen sa de att de skulle ringa tillbaka. Vilket de inte gjort än.

Lunch hemma på balkongen.

Mellan 13-14 skulle Ikea-leveransen komma. Trot eller ej… kl 13:45 ringde de och sa att de var utanför. Två grabbar fick upp grejorna till lägenheten snabbt och utan knot.

Sen ner till hamnen, in på Dartys där vi köpte/beställde kyl/frys och tvättmaskin. Och köpte Sodastream och strykjärn. Kylen och tvättmaskinen ska komma på torsdag förmiddag.

Hem för att bygga ihop sängen. Jistes vad trist det är att bygga Ikea-grejor.

Balkongen på baksidan, dvs mot norr, på eftermiddagen:

Middag på en restaurang nära oss, upp mot Longchamp. Trevlig liten kvarterskrog, mycket folk och god mat. Satt ute och följde VM semifinalen. Ett jäkla tjoande och tutande när Frankrike vann.

 

4 svar på “Tisdag – fixandet fortsätter”

  1. Ja, franska banker är inte att leka med. När vi skulle bli kund ville en bank att vi skulle boka en tid typ två veckor fram i tiden. På andra banken blev vi kunder direkt. Men man behövde visa senaste lönebeskedet, pass och elräkning eller kontrakt. Det är som att de inte vill ha fler kunder…

    På något sätt förknippar man Marseille med sardiner. Vet inte varför.

    1. Ja vi får se vad som händer på bankfronten. Lite konstigt är det. Men nu finns det tydligen mer renodlade Internetbanker får väl testa en sån om det här inte funkar..

  2. Hur mycket kan man variera smaksättningen av sardiner? Vad finns det mer än olja och tomatsås?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.